اخلاق3
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 31
مقدمه:
اگر انسان مقایسهای بین وضع انحطاط اخلاقی مسلمانان امروزه و رهبریهای پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم در مورد اخلاق داشته باشد، متوجه میشود که تا چه اندازه میان آن برنامه و این روش رفتار فاصله و بیگانگی وجود دارد!با دقت در این وضع اسفبار به این نکته پی میبریم که مشکلات و گرفتاریهای کنونی ممالک اسلامی بر اثر نقشههای وسیع استعمار است که در نتیجه آن، هستی مسلمانان را یعنی راه و روش اسلامی و دین و فضیلت را از آنها ربودهاند.
در نتیجه همین نقشههاست که میان قرآن و سنّت و جوانان ما فاصله و شکاف عجیبی به وجود آمده است، به اندازهای که دیگر برای مسلمانان باقی نگذاشتهاند و هیچکس در صدد انتقام از استعمار، این قاتل جنایتپیشه که با چنگال وحشیانه و خونآلودش عزت و شرافت، دنیا و آخرت، استقلال واقتدار مسلمانان را از بین برده است، نیست.کار به جایی رسیده است که مسلمانان تصور میکنند علّت عقبماندگی آنان دینشان است و علّت منتشر شدن فساد اخلاقی در جامعه راه و رسم دینی آنان است، به همین دلیل افراد مریض جامعه با سرعت هرچه تمامتر از درمان خود میگریزند و به همان اندازه به سوی نابودی و هلاکت پیش میروند.
اما اگر شخص با اطلاعی در مورد اسلام منصفانه قضاوت کند، اعتراف خواهد نمود که اسلام کاملاً غنی است و از هر نوشته آسمانی و زمینی، کلمات حکما و دانشمندان و آدابی که نوشتهاند و قصیدهها و اشعاری که سرودهاند بینیاز است، زیرا اسلام در زمینه اخلاق و آداب دارای معادن غنی و سرشاری است که اگر همه سخنان حکمتآمیز دانشمندان، اشعار شعرا، نثر ادبا و میراثهای تمام پیامبران و فلاسفه را یکجا جمع کنند در قسمت اخلاقیات باز هم نسبت به آیات قرآن و روایات معصومین علیهم السلام ناقص است، البته با صرف نظر از میراث اخلاقی عظیمی که علما و صلحا برای مسلمین به یادگار گذاشتهاند.هنگامی که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: «برانگیخته شدم تا فضایل اخلاقی را به سر حدّ کمال برسانم» حقیقتی را در دین مقدّس اسلام آشکار نمودند که تا آن زمان مخفی مانده بود و آن حقیقت چیزی نیست مگر ارتباط محکمی که میان دین و اخلاق وجود دارد، به طوری که حتی کوچکترین جزء شعائر اسلامی دارای فضیلتی اسلامی میباشد. به عبارت دیگر دین به تنهایی و جدای از اخلاق نمیتواند دین کامل و مستحکمی باشد، همینطور است اخلاق بدون دین، در این کتاب خواهیم گفت که موارد اخلاقی بر قسمتی از احکام اسلامی عرضه میشوند تا مشخص شود که چه اتصال و پیوند ناگسستنی میان اسلام و فضایل اخلاقی وجود دارد.
بنابراین کسی که دارای فضایل اخلاقی نباشد دین ندارد، حتی اگر نماز بخواند، روزه بگیرد، زکات بدهد و حج برود و در مقابل، کسی که دین ندارد دارای هیچ فضیلت اخلاقی نیست، حتی اگر با سخاوت باشد، بذل و بخشش نماید، ثروت خود را با مردم تقسیم کند و با وفا و با صفا باشد. آری، همانگونه که جسم بیجان ارزشی ندارد، صفات اخلاقی نیز تا زمانیکه دارای روح نباشند فاقد هرگونه ارزشی میباشند، زیرا فقط دانستن صفات خوب و صفات بد برای انسان سودی ندارد، هرچند انسان در دسته بندی و تقسیم نمودن آنها دارای تخصّص باشد و بداند کدام صفت به قوّه شهوت و کدام صفت به قوّه غضب مربوط میشود و... چرا که فقط آشنایی با انواع داروها و چگونگی استفاده از آنها برای شخص مریض سودی ندارد.آنچه برای انسان مفید است ملکه و نیرویی است که بر اثر تکرار و تمرین در انسان به وجود میآید به طوری که صفات پسندیده در روح انسان ثبت و صفات زشت از روح و روان وی دور شود، به عنوان مثال: چنانچه سخاوت و بخشش آرزوی انسان باشد و شجاعت در طبیعت او نقش بسته باشد باید در هر مورد مناسبی سخاوت کند و در اموری که به شجاعت نیاز دارند بیباکانه اقدام نماید.
در چنین صورتی انسان میتواند باور کند که فضیلت اخلاقی در او وجود دارد یا صفات پست از او برطرف شده است. ولی برای رسیدن به این مرحله پیمودن گردنهها و پستیها و بلندیهای زیادی لازم است. تنها امری که میتواند برای دستیابی به چنین ملکه و نیرویی به ما کمک کند یادآوری، تذکر و استمرار در عمل است، زیرا روح انسان مانند کاغذ سفیدی است که عوامل فراوانی مانند محیط، اوضاع و احوال زمانه و تعلیم و تربیت در آن نقاشی میکنند و صفات بسیاری در آن ترسیم مینمایند، البته نقش بستن و ملکه شدن صفات فراوان در روح انسان کار سادهای نیست و به تکرار و مداومت فراوان احتیاج دارد، حال اگر صفت زشتی در روح انسان نقش ببندد کار بسیار مشکل میشود، زیرا ابتدا باید آن ملکه ناپسند و عادت زشت را از خود دور سازد، سپس به جای آن، صفت پسندیدهای در خود ایجاد نماید.البته یادآور میشویم که هر اندازه انسان برای به دست آوردن صفات پسندیده و ترک صفات ناپسند متحمل سختی شود، (آنگونه که برخی تصوّرمیکنند) کار بیهوده یا کم فایدهای انجام نداده، زیرا میزان پیشرفت بشر و باقی ماندن نام نیک، به غیر از فضایل اخلاقی مطلب دیگری نیست. برخلاف مطالبی مانند شرافت نسب، داشتن پست، مقام، ریاست و ثروت فراوان، حتی علم و دانش بسیار، که این موارد تا زمانی که با اخلاق نیک و پسندیده همراه نباشند برای انسان موجب ارزش و پیشرفت نمیشوند، شاید برای مدت کوتاهی مردم به خاطر احتیاجی که به او دارند در مقابل او کرنش کنند و به اواحترام گذارند، ولی همه این امور زوالپذیر بوده و دوام و بقایی ندارند.
فصل اول
اخلاق فردی
افراد، تشکیل دهنده یک جامعه هستند پس هر فرد با خودسازی میتواند در تشکیل جامعهای بافضیلت نقش مؤثّری را ایفا نماید.به همین دلیل ملّتی نیرومند خواهد بود که دارای افرادی نیرومند و بانشاط باشد و ملّتی که افراد آن خمود و کسل باشند نیز همیشه خمود خواهد بود. بنابراین پیروزی، نشاط و صلابت یک جامعه بدون نشاط افراد آن امکانپذیر نبوده و خمودی جامعه با نشاط افراد آن هیچگاه سازگار نیست، به عنوان مثال اگر چند عضو از یک بدن بیمار باشند نمیتوان گفت آن بدن و آن شخص سالم است.پس اگر شخصی بخواهد اجتماعی را پاکسازی نماید ابتدا به اصلاح افراد آن میپردازد و روح جنایت، تجاوزگری و فساد را از تکتک افراد اجتماع میزداید. نقطه شروع به کار بیشتر حزبها و گروهها نیز اینگونه است، یعنی ابتدا چند نفر دور هم گرد آمدهاند و کمکم با زیاد شدن افراد، حزبی قوی یا ارتشی نیرومند را به وجود آوردهاند. هر فرد
سایر محصولات :
اخلاق3
اخلاق3 ...
تحقیق در مورد دانهتحقیق در مورد دانه...
پاورپوینت Brain Pacemakerپاورپوینت Brain Pacemaker...
اخلاق2اخلاق2...
تحقیق در مورد خشک کردن قارچ خوراکی 17 صتحقیق در مورد خشک کردن قارچ...
اخلاقاخلاق...
پاورپوینت Biographyپاورپوینت Biography...
اخلاق و عرفان اسلامیاخلاق و عرفان...
تحقیق در مورد خرمنکوبها 55 صتحقیق در مورد خرمنکوبها 55 ص...
اخلاق مسلماناخلاق مسلمان...
تحقیق در مورد خاک برداری ، اجرای فنداسیون ، نصب صفحات زیر ستون ، ساخت تیر و ستون از ورق ، برپایی اسکلت فلزی ، اتحقیق در مورد خاک برداری ، اجرای...
پاورپوینت beesپاورپوینت bees...
اخلاق اسلامیاخلاق اسلامی...
تحقیق در مورد خازنها 39 صتحقیق در مورد خازنها 39...
اخلاق 04اخلاق 04...
مقاله بررسی عوامل محیطی جغرافیایی و انسانی پارک چیتگر _ wordمقاله بررسی عوامل محیطی جغرافیایی و...
تحقیق در مورد خازنتحقیق در مورد خازن...
اخلاق 03اخلاق 03...
اخلاق 02اخلاق 02...
تحقیق در مورد جهان اسرار آمیز فضا دنیای ستارگان 60 صتحقیق در مورد جهان اسرار...
اخلاق 01اخلاق 01...
تحقیق در مورد جمع کنندههای SET 38 صتحقیق در مورد جمع کنندههای SET...
احکام حجاحکام حج...
تحقیق در مورد جزوه حقوق تجارتتحقیق در مورد جزوه...
احترام به پدر و مادر از دیدگاه قرآناحترام به پدر و مادر...
پاورپوینت Bangladeshپاورپوینت Bangladesh...
تحقیق در مورد جریانهای برخورد کنندهتحقیق در مورد جریانهای برخورد کننده...
اجوفاجوف...
پاورپوینت 3DPANELپاورپوینت 3DPANEL...
تحقیق در مورد توزیع های احتمالی گسسته 25 صتحقیق در مورد توزیع های احتمالی...
اثرات نفت بر اقتصاد کشوراثرات نفت بر اقتصاد کشور...
تحقیق در مورد تغذیه 68 صتحقیق در مورد تغذیه 68 ص...
اثرات نفت بر اقتصاد کشور و محیط زیست مناطقاثرات نفت بر اقتصاد کشور و محیط...
تحقیق در مورد تهیه شیر و پنیر از سویا 9 صتحقیق در مورد تهیه شیر و...
اثر شلاقی در زنجیرة تأمیناثر شلاقی در زنجیرة تأمین...
پاورپوینت 3d panelپاورپوینت 3d panel...
تحقیق در مورد تغذیه در ورزش 30 صتحقیق در مورد تغذیه در ورزش 30...
اثر وزن مولکولی و DD کیتین و کیتوسان روی فرآیند ترمیم زخماثر وزن...
ابنیه سنتی ایران 56 صابنیه سنتی ایران 56 ص...
اتوماسیون صنعتیاتوماسیون صنعتی...
تحقیق در مورد تعمیرات ساختمانتحقیق در مورد...
ابنیه و آثار تاریخی ایران بعد از اسلام 17 صابنیه و آثار...
ابزارهایی جهت تجزیه و تحلیل تصمیماتابزارهایی جهت تجزیه و تحلیل...
تحقیق در مورد تعریف مدیریت پسماندتحقیق در مورد تعریف مدیریت...
Karamuzi omran sKaramuzi omran s...
ابزار دقیقابزار دقیق...
تحقیق در مورد تست SCRتحقیق در مورد تست...
آیینآیین...
تحقیق در مورد ترجمه کشف دنیاهای جدیدتحقیق در مورد ترجمه کشف دنیاهای...
شبکه و نگهداری از سخت افزار سیستمشبکه و نگهداری...
گیاهان تیره نعناعیان 55 صگیاه ریحان 13 ص
گیاه چغندر قند 28 ص
گیاهان آپارتمانی 60 ص
برق
برق 10ص
بررسی نقش رسانههای جمعی(با تاکید بر تلویزیون) در الگوپذیری و رفتار کودکان
بررسی وضعیت فروش محصولات چرمیسبک (داخلی – خارجی)
بررسی وضعیت فعلی مدیریت بازار فیروزه صادراتی استان خراسان و ارائه راهکارههای مناسب جهت افزایش صاد
آویشن 55 ص
قاعده ضمان ید
کلمات کلیدی :فضایل خلاقی وجود ارد میzwnj تواند میzwnj شود رای نسان نشاط فراد zwnj نماید ودی ندارد میzwnj خلاقی ستzwnj ندارد سلامی مسلمانان
- ۹۶/۰۸/۱۲